Természetvédelmi mérnöki szak

Kedves Felvételizők, kedves leendő Hallgatóink!

 
Köszöntünk Benneteket, pályaválasztás előtt álló diákokat és a pályaválasztásban segítő Szüleiteket, Tanáraitokat a Természetvédelmi mérnöki szak tájékoztató oldalán.
 
Lássuk, mi a cél! A célt már azzal Te fogalmaztad meg, hogy az Erdőmérnöki Karunk honlapját felkerested, és reményeink szerint természetvédelmi szakember szeretnél lenni. A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara Természetvédelmi mérnöki (BSc) diplomát adó képzést ajánl olyan leendő hallgatók figyelmébe, akik érdeklődnek a természeti környezet problémáihoz kapcsolódó tudományok iránt, és komoly gyakorlati ismereteket nyújtó diplomát szeretnének kapni.
 
Engedjétek meg, hogy a rövid ismertetőnkön keresztül invitáljunk Sopronba, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karára, ahol nappali tagozaton elvégezhetitek a természetvédelmi mérnöki alapszakot (BSc), és nappali, ill. levelező tagozaton a természetvédelmi mérnöki mesterszakot (MSc).
 
Hosszasan indokolhatnánk, hogy miért van manapság egyre nagyobb szükség a természeti környezet megóvására, és miért fontos a természetvédelmi szakemberek képzése, de mi kiválasztottuk azt a néhány legfontosabb indokot, amely miatt a téma iránt elhivatottságot érzőknek az első helyen javasoljuk választani a soproni természetvédelmi mérnöki szakot.
 
Jelentkezz erre a szakra, ha:
 
  • szívesen töltöd idődet a természetben, annak megismerésével,
  • érdekelnek a természetben zajló természeti folyamatok és jelenségek,
  • meg akarod ismerni, hogyan lehet megóvni természeti környezetünket.

 

 

Bartha Dénes arcképe

Prof. Dr. Bartha Dénes

a Természetvédelmi mérnöki Szak szakfelelőse 

a Növénytani és Természetvédelmi Intézet igazgatója


Szeretettel várunk Sopronban, a viszontlátás reményében! 

Természetvédő üdvözlettel: 

a SOE EMK oktatói és dolgozói


 A SZÁMOS INDOK KÖZÜL NÉHÁNY, HOGY MIÉRT SOPRONT VÁLASZD, HA TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖK AKARSZ LENNI

Mert...

  1. Egyetemünkön a megalakulás (1808) óta környezettudatos, természetvédő szemléletű képzés folyik, amelynek ékes bizonyítéka, hogy az első természetvédelmi szakemberek erdészek voltak.
  2. 1990 óta folyik nálunk természetvédelmi képzés levelező formában, és mi vezettük be az országban, elsőként 2003-ban, a természetvédelmi mérnöki szakon a nappali képzést.
  3. Az Erdőmérnöki Kar, benne a magasan kvalifikált oktatógárdája magas színvonalú, a munkaerőpiacon jól érvényesíthető tudást biztosít számodra.
  4. A szakon olyan gyakorlatorientált képzésben részesülsz, amely sikerrel alkalmazható munkavállalásod során. Igyekszünk ehhez a hallgatók számára minden lehetséges segítséget megadni.
  5. Lehetőségeket biztosítunk számodra a kutatómunkába való bekapcsolódásraa Kar számos tanszékén, ill. a hazai nemzeti parkoknál, kutatóintézeteknél, természetvédelmi szervezeteknél.
  6. Az Egyetem évszázados diákhagyományainak köszönhetően egyedülálló diákéletben lehet részed. A közös múlt az itt végzetteket egy életre összeköti.
  7. Sopron maga a csoda, Közép-Európa egyik legszebb, leglakhatóbb városa, környezete kicsiben nyújtja azt, amit egész Magyarország. Járhatod az Alpokalja erdeit, sétálhatsz ódon utcáin, megpihenhetsz kiskocsmáiban, de pillanatok alatt a legnagyobb sztyepptó, a Fertő partján élvezheted a tájat. Jó soproninak lenni.

Bővebb információk a Természetvédelmi mérnöki (BSc) alapszakról


Bővebb információk a Természetvédelmi mérnöki (MSc) mesterszakról


 
Bővebb információk a Természetiörökségvédelmi szakirányú továbbképzésről